Fundamentele Kinesiologische Communicatie​

Veerkracht Vero Simons

Say What?

‘Fundamentele Kinesiologische Communicatie’ is de methode die Dr. Kristien Mechelmans heeft ontwikkeld.
Hiermee communiceert de FKC-hulpverlener al ‘fundamenteel kinesiologisch testend’ met het wetende deel van de cliënt.

We kunnen ons lichaam vergelijken met een ijsberg:

Fundamentele Kinesiologische Communicatie Vero Simons

Het enige wat we zien – het topje van de ijsberg – is dat wat we DOEN (ons gedrag en onze vaardigheden), wat we denken en wat we voelen.

Waarom we dat doen, wat ons ertoe gebracht heeft, onze overtuigingen en onze drijfveren, zijn niet zichtbaar. Dat is ons onderbewustzijn.
En net zoals bij een ijsberg, is ons onderbewustzijn  véél groter dan het zichtbare stuk.

Daar vinden we info over de oorzaken van onze klachten, die vaak een symptoom zijn van onderliggende problemen.

Tijdens een FKC- sessie ga ik in COMMUNICATIE met jouw wetend deel om problemen op te sporen en te transformeren
zodat veel klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Het streefdoel is het in balans brengen van ons lichaam en dit op vier essentiële domeinen waar de oorzaak van problemen zich situeren:

                                                                                                                                            Structureel – Biochemisch – Emotioneel – Energetisch

Structureel

Onze kapstok waar alles aan vasthangt.
Op een zachte manier worden wervels, de schedel,
het bekken, ledematen… weer in balans gebracht.

Ik werk ook op injuries: dit zijn blijvende stressreacties op ‘oude kwetsuren’

Emotioneel

Hier gaat het niet enkel om de emoties op zich. Het omvat ook trauma’s, overlevingsstrategieën, je alarmknoppen
in je reptielenbrein (paniekaanvallen), je relaties …
Ik werk hier met bloesems en fundamentele emotionele transformatie technieken (FETT). Met deze techniek zoeken we waar het trauma of de emotie vandaan komt en koppelen
de invloed die deze nog heeft op je leven ‘los’
op een fundamentele en diepe manier.

Biochemisch

Hier werk ik in op alle stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd én op alle chemische omzettingen die hiermee gepaard gaan: van bloedcellen, hormonen tot vitaminen en mineralen;
van lymfe-werking tot spijsvertering.

Ik zoek het oorspronkelijke tekort en zo moet niet elk systeem waar biochemisch iets fout loopt gecorrigeerd worden. Een supplement moet dan ook maar kortstondig genomen worden omdat we het lichaam zijn zelf-herstellend vermogen terug geven.

Ik werk enkel met degelijke supplementen die individueel voor jou getest worden.

Daarnaast krijg je gepersonaliseerd voedingsadvies, rekening houdend met je tekorten en voedingsintoleranties.

Energetisch

Dit is ook een zeer ruim domein. Ik werk op meerdere en zeer uiteenlopende zaken zoals je energietekort, energielekken, slaapproblemen, slecht werkende batterijen in je cellen, geblokkeerde chakra’s.

Hieronder valt ook het spirituele luik: ‘het onbewust op je rem staan omdat je je zielepad niet volgt’, gronding, karma…

We werken hier ook met acupressuur – dus zonder naalden – op de meridianen en acupunctuurpunten.

Wat kan ik aanpakken?

Ik start met het aanpakken van je FUNDAMENT: de basis van een goede gezondheid.
Dan ga ik naar je klachten en problemen kijken. Aangezien ik op alle domeinen van het menselijk lichaam werk, is dat enorm uiteenlopend:
van een verstuikte pols, tot maagklachten, tot slapeloosheid, tot ruzie met een partner, tot problemen op het werk.
Het is ongelooflijk boeiend om te kijken waar ‘klachten’ vandaan komen en hoe we ze betrekkelijk eenvoudig kunnen aanpakken. Het is de bedoeling
om cliënten zo zelfredzaam mogelijk te maken. We leren je alles wat je zelf kan doen ook aan, zodat je hiervoor niet telkens moet langskomen.

 

Hoe doe ik dat?

Door middel van een spiertest van de pink-duim-cirkel krijg ik een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord. We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel gebruikt ik het spierantwoord in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek
naar het juiste antwoord.
Wil je graag nog meer weten, ga eens een kijkje gaan nemen op de FKC-site van Dr Kristien Mechelmans:
https://kristienmechelmans.be/

Fundamentele Kinesiologische Communicatie Vero Simons

Mijn verhaal

Mijn kennismaking met FKC was een ware revelatie.

Al tientallen jaren sukkelde ik met mijn frozen shoulder: een ontsteking van de schoudergewrichten met verkalking tot gevolg. Ik kon mijn armen niet meer boven schouderhoogte heffen zonder gigantische pijn. (Positieve noot: hierdoor was shoppen een ware hel, dus goed voor mijn portemonnee!)

Alles had ik geprobeerd (behalve cortisone of een operatie): kinesist, osteopaat, chiropractor, shock-wave therapie,  pijnstillers (met hopen) en ontstekingsremmers (met nog grotere hopen).

In mijn FKC-sessie bleek er toch behoorlijk wat emotionele en energetische problemen op die schouder te zitten. En ja, die werden benoemd en aangepakt. Na de FKC-sessie zei mijn FKC-hulpverlener: 7 maanden!
Over 7 maanden ben je ervan af! BAM!

En zo geschiedde het! Het is natuurlijk een geleidelijk proces geweest waarvan ik me niet constant bewust was. Opeens merkte ik gewoon
dat de pijn volledig verdwenen was! Héérlijk!

Nu ben ik nog heel regelmatig dankbaar dat ik mijn armen vrij kan bewegen. Vooral tijdens mijn dagelijkse yoga-sessies.

Een ander probleem toentertijd waren mijn paniekaanvallen
tijdens het autorijden. Zéér vervelend én levensgevaarlijk!

Na die eerste sessie waren ze nog maar half zo erg én had ik een manier aangeleerd gekregen om er mee om te gaan. Een jaar later… weg!

Ik was zo onder de indruk dat ik de opleiding gaan volgen ben
bij Dr Kristien Mechelmans.

En nu werk ik dus zelf aan mijn eigen klachten en komen mensen
voor de meest uiteenlopende vragen en problemen bij mij!

Veerkracht Vero Simons

Wat je krijgt:

  • Vrijblijvend kennismakingsgesprek via videocall (+/- 30 min)

  • 85 euro per sessie (+/- 60 min)

Testimonials

Wat zeggen klanten?

Bij een FKC consult kan ik alles vragen, hoe vreemd ook. Voor Vero is niets raar. Dat is heel geruststellend. Je kan er echt terecht ook met mijn eigenaardigheden. Het mooie is dat ik nog antwoorden krijg ook! Soms zijn deze antwoorden heel concreet en duidelijk en soms doe ik er wat langer over om ze (volledig) te begrijpen. Hoe dan ook het is fijn om richting te krijgen. Zij voelt aan als een zachte energie. Ze is intelligent , open en breeddenkend. Ik ervaar haar als toegankelijk en invoelend. Na een consult heb ik altijd winst. Of ik voel me dankbaar, gerustgesteld, of ik kan weer vooruit. Soms word ik er ook door wakker geschud. Meestal ook geen overbodige luxe op dat moment. Fijn om zo een bijzondere vraagbaak te hebben. Het past heel goed bij mijn vaak afwijkende gedachtengoed. Heel blij en zooooo dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen.
Sindy
Vero is fijn. Toen ik de eerste keer ging, was ik heel zenuwachtig en verlegen. Het voelde betrouwbaar. Het was heel bijzonder, ik had nog nooit zoiets meegemaakt, zoals praten met vanboven en met lichtwezens. Ik heb antwoorden gekregen waarop ik nooit antwoord had gekregen op een andere manier. Het is leuk om zo te praten.
Nore
Met Vero aan mijn zijde voel ik me veel zekerder van mijn stuk. Zowel bij zakelijke als bij persoonlijke vragen kan ze me duidelijke antwoorden geven. De antwoorden die ik krijg, kan ik soms intuïtief ook wel kan aanvoelen. Als dat gebeurt, dan is het telkens weer een bevestiging dat ze wel degelijk op mijn energetisch niveau is ingelogd. Daarom vertrouw ik en ook op dat ze me kan helpen bij het beantwoorden van vragen waarbij mijn eigen intuïtie het laat afweten. Het is natuurlijk geen glazen bol, waar de enige echte vastgelegde toekomst in verkondigd wordt. Ze voelt op de energie van het moment. Dat wat op het ogenblik nodig en gewenst is... Voor mij geeft het rust en vertrouwen in alle aspecten van mijn leven. En leiding naar een bredere, meer open staat van zijn.
Else

Over mij

Ik help je veerkrachtiger te worden op verschillende gebieden in je leven: in je relatie, op persoonlijk gebied & in je job.

Contact